31 Ocak 2013 Perşembe

Havuçlu Karnıbahar Çorbası







Kış aylarının vazgeçilmezi çorbalarımıza yeni bir tarif daha ekledim.Şu an tam hatırlayamadığım bir blogda görüp not almıştım bugün deneyebildim ve çok beğendim.Hemen koca bir kase içip tarifi yayınlamaya oturdum.Oğlumun da beğeneceği kesin çünkü sebze çorbalarını çok seviyor.
Kış sebzelerini bu yöntemle karıştırıp karıştırıp çorbalar yaratabilirsiniz.

Malzemeler:


  • 1 Büyük Havuç
  • 1/2 Karnıbahar
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 4 Su Bardağı Su
  • 1 Tepeleme Yemek Kaşığı Un
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 2 Diş Sarımsak
  • Tuz, Nane


Yapılışı:


  • Karnıbahar ve havucu rendeleyip 4 su bardağı su ile haşlayın.
  • Sebzeler haşlandıktan sonra bir tavada yağ ve unu kavurun.
  • Un kavrulduğunda sütü azar azar ekleyerek hızla karıştırın topaklanmamalı.
  • Bu karışım hazır olduğunda sebze suyundan bir kepçe ilave ederek karıştırın.
  • Sonra hepsini tencereye boşaltın kaynamaya devam etsin, bu sırada ezilmiş sarımsak tuz ve naneyi ekleyin.5 dk. sonra kapatın.




1 yorum:

  1. MERHABA SİZİ TAKİBE ALDIM:) SİZDE BENİ TAKİP EDERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM:)

    YanıtlaSil