Merhabalar...Çok lezzetli bir arap yemeği tarifi vereceğim bugün, dikkat bağımlılık yapabilir :)
Annem bu yemek ile yarışmaya katılıp birinciliği almıştı, hak etti çünkü gerçekten hem emek verilen hemde çok lezzetli bir yemek.
Malzemeler:
- 1 Kg Küçük Boy Kabak
- 500 Gr. Kıyma
- 1 Su Bardağı Tat Haşlanmış Nohut
- 1 Kuru Soğan
- 2 Yemek Kaşığı Tat Salça
- 2 İri Domates
- 2 Sivri Biber
- Kızartmak İçin SıvıyağKarabiber, Pulbiber, Tuz
Yapılışı:
- Öncelikle kabakları dolma gibi oyup, hafifçe kızartın.
- Kıymanın içine kuru soğanı doğrayı kavurun.
- Kavrulan kıymaya haşlanmış nohutu ve baharatları ekleyip kapatın, soğusun.Harcı dikkatle kabakların içine doldurun, fırın tepsisine dizin.
- Domates ve biberleri dilimleyip kabakların yanına dizin.
- Salçayı sulandırarak bu sebzelerin ütüne dökün, fırın tepsisi su dolu olacak.
- 180 Derecede sebzelerin üstü kızarana dek pişirin.
Not: Servis ederken üstlerine sarımsaklı yoğurt dökmenizi tavsiye ederim.
Kabaklar kızarmış olduğu için oldukça yumuşak oluyor doldurma kısmını yavaş ve dikkatlice yapmanız gerekiyor.