Malzemeler:
- 500 Gr. Biber
- 200 Gr. Kıyma
- 2 Su Bardağı Pirinç
- 2 Domates
- 1 Kuru Soğan
- 5-6 Diş Sarımsak
- 1/2 Bağ Maydanoz
- 2 Yemek Kaşığı Salça
- 1'er Tatlı Kaşığı Nane, Karabiber, Pulbiber, Limon Tuzu
- 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
- Tuz
Yapılışı:
- Biberlerin üst kısmını keserek çekirdeklerini temizleyin.
- Pirinci sıcak suda bekletin.Domateslerin kabuklarını soyup minik doğrayın.
- Maydanoz, soğan ve sarımsağı rondoda çekin.Yada çok minik doğrayın.
- Limon tuzu hariç tüm malzemeyi karıştırıp biberlerin yarısına kadar doldurun.
- Tencereye dik şekilde dizdiğiniz biberlerin yarısına kadar su doldurun ve bu suya 1 kaşık salça 1 tatlı kaşığı tuz atın.30 dk. pişsin. Kapatmadan önce suyuna limon tuzu atın.
Not: Eğer dolmanın suyunu yiyecekseniz 1 diş sarımsak, bir tutam nane ekleyip öyle kapatın.