28 Mart 2012 Çarşamba

Kış Salataları



Kış bitmeden kış sebzeleri doya doya tüketelim.Salataları yapmışken hemen bloga ekledim sizlerde hatırlayıp yapınız.Tarifleri herkes biliyordur zaten ama bilmeyen, yeni yemek yapmaya başlamış olanlar vardır belki diye yazayım ;)


PANCAR SALATASI

Malzemeler:

  • 1 Orta Boy Pancar
  • 4 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Diş Sarımsak (opsiyonel)
  • Tuz

Yapılışı:

  • Pancarı dörde bölüp buharda haşlayın.
  • Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın.
  • Haşlanmış pancarı rendeleyip yoğurda karıştın.Tuzu da ekleyip servis edin.

KEREVİZ SALATASI

Malzemeler:
  • 1 Kereviz
  • 4 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 2-3 Adet Ceviz
  • Tuz

Yapılışı:

  • Kerevizi soyup (çiğ) rendeleyin, cevizleri iri kırın.
  • Yoğurtla tuz ekleyerek karıştırın.
  • Ceviz yerine sarımsak ekleyebilirsiniz, hatta yeşil elma rendesi ekleyen de var.

27 Mart 2012 Salı

Bonibonlu Kurabiye



  Uras'ın yaş gününde çocuklar için ayrı menü hazırlıyorum.Bu kurabiyede onlardan biri, çocukların seveceğini düşündüm.Tadını merak ettiğim ve çocukların tepkisini ölçmek için parti öncesinde denemek istedim.Yeğenlerimi kobay olarak kullandım :) Kapışıldı diyebilirim, parti menümüze kesin eklemiş olduk.

Malzemeler:

  • 250 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • 2 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 4,5 Su Bardağı Un
  • Yarım Su Bardağı Nişasta
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Kutu Bonibon
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao


Yapılışı:

  • Yumurta ve şekeri çırpın margarini ekleyip iyice karışmasını sağlayın.
  • Sırasıyla un, nişasta, kakao, vanilya ve kabartma tozu ekleyip yoğurun.
  • Ele yapışmayan bir hamur olmalı, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin.
  • Yağlanmış tepsiye dizip bonibon yapıştırın.180 derecede 15 dk. pişirin.
  • Soğuduktan sonra tepsiden çıkarın.



Not: Fırından ilk çıkardığınızda yumuşak olacaktır soğudukça sertleşecek.