Bugünde fasulye ile karşınızdayım.Aslında tazesini de kurusunu da hiç sevmem ama tazesini Uras'ın hatrına pişirmeye başladım.Yemeye başladım kendimce lezzetlendirmeye çalışıyorum, eşim ve annem beğendiler.Sizlerde deneyin bakalım başarabilmiş miyim :)
Malzemeler:
- 500 Gr. Fasulye
- 500 Gr. Domates
- 1 İri Kuru Soğan
- 2 İri Diş Sarımsak
- 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Fasulyenin kenarlarını ayıklayın, ben ince şerit halinde kesiyorum.Doğrayıp yıkayın.
- Kuru soğanı minik doğrayıp yağda kavurun.
- Soğanın üstüne fasulyeleri ve tuzunu ekleyip kapağını kapatarak yumuşayana kadar pişirin.
- Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın, sarımsakları da doğrayın ve tencereye ekleyin.
- 15 dk. kadar pişirip altını kapatarak soğumaya bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder