28 Mayıs 2012 Pazartesi

Zeytinli Poğaça


Hamuru oldukça lezzetli bir poğaça, 2 tepsi yaptım anında silip süpürüldü.Ertesi güne yine yapmam için sipariş verildi.Asıl amacım Uras'a zeytin yedirebilmekti ama olmadı kandıramadım :) Bende zeytini sevmediğim için ısrarcı değilim fakaat ne kadar faydalı, her derde deva bir bitki olduğunu da biliyorum.
Zeytinli dedim ama iç harcını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz tabii ki...

Malzemeler:

  • 2 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Paket İnstant Maya
  • 3 Su Bardağı Un
  • 1 Kase Zeytin Ezmesi
  • 2 Tatlı Kaşığı Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
  • Çörek Otu (üstüne)


Yapılışı:

  • Süt, sıvıyağ, yumurta sarısı, maya, şeker,  tuz yoğurma kabına alıp azar un ekleyerek yoğurun.
  • Ele yapışmayan, şekil verebileceğiniz kıvama gelene dek un ekleyin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinizde açın.
  • İçine 1 çay kaşığı zeytin ezmesi ekleyerek hamuru kapatın.
  • Yağlanmış tepsiye dizdiğiniz poğaçaları mayalanması için ılık bir ortamda(ısıtılıp kapatılmış fırın olabilir) yarım saat bekletin.
  • Yumurta sarısı ve çörek otunu poğaçaların üstüne paylaştırıp sıcak fırında 15 dk. kadar pişirin.


Not: Un markasına göre yoğunluğu değişebiliyor, miktarı hamurun kıvamına göre arttırabilirsiniz.
Ayrıca fırınların pişirme süreside değişiyor, 180 derecede üstleri kızarana dek pişirin.
Son olarak şunu da ekleyeyim; yağını fazla bulanlar da oldu.Azaltarak deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder