Hamuru oldukça lezzetli bir poğaça, 2 tepsi yaptım anında silip süpürüldü.Ertesi güne yine yapmam için sipariş verildi.Asıl amacım Uras'a zeytin yedirebilmekti ama olmadı kandıramadım :) Bende zeytini sevmediğim için ısrarcı değilim fakaat ne kadar faydalı, her derde deva bir bitki olduğunu da biliyorum.
Zeytinli dedim ama iç harcını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz tabii ki...
Malzemeler:
- 2 Su Bardağı Süt
- 1 Su Bardağı Sıvıyağ
- 1 Paket İnstant Maya
- 3 Su Bardağı Un
- 1 Kase Zeytin Ezmesi
- 2 Tatlı Kaşığı Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
- Çörek Otu (üstüne)
Yapılışı:
- Süt, sıvıyağ, yumurta sarısı, maya, şeker, tuz yoğurma kabına alıp azar un ekleyerek yoğurun.
- Ele yapışmayan, şekil verebileceğiniz kıvama gelene dek un ekleyin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinizde açın.
- İçine 1 çay kaşığı zeytin ezmesi ekleyerek hamuru kapatın.
- Yağlanmış tepsiye dizdiğiniz poğaçaları mayalanması için ılık bir ortamda(ısıtılıp kapatılmış fırın olabilir) yarım saat bekletin.
- Yumurta sarısı ve çörek otunu poğaçaların üstüne paylaştırıp sıcak fırında 15 dk. kadar pişirin.
Not: Un markasına göre yoğunluğu değişebiliyor, miktarı hamurun kıvamına göre arttırabilirsiniz.
Ayrıca fırınların pişirme süreside değişiyor, 180 derecede üstleri kızarana dek pişirin.
Son olarak şunu da ekleyeyim; yağını fazla bulanlar da oldu.Azaltarak deneyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder