4 Mayıs 2012 Cuma

Boşnak Tatlısı




Merhaba...Lezzetli mi lezzetli bir tatlıyla geldim, yiyen herkes çok beğendi.Özellikle tatlı sevmeyen eşim tarafından tam puan alması tarifin blogda yayınlanmasında en önemli etkendi.Klasik Boşnak tatlısında ceviz içine eklenip kapatılıyor içli köfte gibi fakat ben hamuruna ekleyip birlikte yoğurdum.Böyle daha çok sevdim.Denemek isteyenlere tarif;


Malzemeler:

  • 1 Paket Margarin
  • 1 Yumurta
  • 1/2 Su Bardağı Ceviz (iyice dövülmüş)
  • 1 Çay Bardağı Hindistan Cevizi
  • 1,5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Dr. Oetker Revani Karışımı
  • 1 Tatlı Kaşığı Tarçın

Şerbeti:

  • 3 Su Bardağı Şeker
  • 4 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu

Yapılışı:

  • Şerbet için su ve şekeri kaynatın, kaynama başladıktan sonra limon suyunu ekleyip 5 dk. sonra kapatın.
  • Oda sıcaklığındaki margarin, yumurta ve un hariç tüm malzemeyi karıştırın.
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurun, ele yapışmayacak kıvamda olunca yuvarlak şekil verin.
  • Yağlanmış tepsiye dizerek 170 derecede ısıtılmış fırında 20 dk. pişirin.
  • Fırından aldığınız tatlıyı 5 dk. soğutun sonra şerbetini dökün.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder