28 Mayıs 2012 Pazartesi

Bakla Ezmesi


Bakla ile oynamalarım sonucunda ortaya çıkan meze, humusvari :) Humus değil fava hiç değil.Niyetim iç bakla ile domatesli sarımsaklı bir yemek yapmaktı ama nasıl olduysa bu hale geldi.İyi ki gelmiş çok beğendim, bu tabağı tek başıma bitirdim desem lezzetini anlatmaya yeter sanırım.


Malzemeler

  • 500 Gr. İç Bakla
  • 1 Domates
  • 3 Diş Sarımsak
  • 1/2 Çay Bardağı Tahin
  • 1/4 Limon Suyu
  • Tuz, 1 Çay Kaşığı Kimyon
    • İç baklaları haşlayıp kabuklarını soyun.
    • Domatesi soyup doğrayın ve 1 diş sarımsakla pişirin
    • Tüm malzemeyi rondoda çekin, bir miktar zeytinyağı da ekleyin.
    • Servis tabağına alıp bol dereotu ve turşu ile süsleyin.


    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder