7 Nisan 2012 Cumartesi

Kakaolu Islak Kek


İlk ıslak kek denemem, oğlumun yediği ilk kek...Tarifi nereden buldum hatırlamıyorum ama gerçekten başarılı, hem güzel kabardı hem lezzetli...Miktarı fazla olunca bir çok kişiye tattırma imkanım oldu ve herkes tam puan verdi :)
Bu kekin en güzel yanı sosunda çiğ yumurta olmaması, diğer ıslak keklerde kek hamurundan bir bardak ayrılıp sos olarak kullanılıyordu.

Malzemeler:

  • 3 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 50 gram Kakao (1 paket)
  • 1 Kabartma Tozu
  • 1 Vanilya

Sosu:

  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Bardak Süt
  • 1/2 Bardak Sıvıyağ
  • 1/2 Bardak Şeker

Yapılışı:

  • Oda ısısındaki yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın.
  • Sıvıyağ ve sütü ilave edip biraz daha karıştırın.
  • Unu kuru malzemelerle eleyip karışıma ilave edin ve karışana kadar çırpın.
  • Isıtılmış 165C fırında kabarıp içi pişene kadar pişirin.
  • Sos malzemelerini orta boy bir tencerede karıştırıp şeker eriyene kadar ocakta ısıtın.
  • Fırında çıkan keke 3-4 dakika sonra döküp soğuduktan sonra hindistan cevizi ve arzuya göre fıstıkla süsleyip servis yapın.

    Not: Eğer çok ıslak bir kek isterseniz sos malzemelerini 2 katına çıkarın.
    Bu ölçüyle yuvarlak büyük boy borcamla pişirmenizi tavsiye ederim.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder