23 Mart 2012 Cuma

Kakaolu Vişneli Kek



Yazdan kalma vişneleri komposto yapmanın dışında nasıl kullanabilirim diye düşünürken un ve yumurta bana göz kırptı :) Ve vişnelerimiz kekin içine girdi.Lezzetliydi, tatlı-mayhoş bir kek oldu.

Malzemeler:

  • 3 Yumurta
  • 3 Su Bardağı Un
  • 2 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Vişne Suyu
  • 1 Kase Vişne ( çekirdeksiz)
  • 1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Kabartma Tozu
  • 1 Vanilya


Yapılışı:

  • Yumurta ve şekeri mikserle köpürene dek çırpın.
  • Sırasıyla yoğurt, sıvıyağ, vişne suyunu ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip karıştırın.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
  • Dikdörtgen borcamı (büyük boy) yağlayın ve hamuru içine dökün.
  • Vişneleri üzerine dizin (piştikçe içe çökecekler)
  • 20 dk kadar pişirip, kürdanla kontrol edin.




Not: Kürdanla kekin piştiğini kontrol etmek için batırın eğer kürdan temiz çıkarsa pişmiştir, kürdana hamur bulaşırsa içi hala pişmemiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder