6 Şubat 2012 Pazartesi

Zeytinyağlı Kereviz



Kerevize aşığım :) dolaptan eksik olmamalı, kıştan dondurucuya dolduruyorum ki yazın da elimin alltında olsun.Zeytinyağlısı ayrı güzel yoğurtlu salatası ayrı güzel...
Bundan 1 yıl öncesine kadar kokusuna tahammül edemezdim ve asla tadına bile bakmazdım.Doğum yaptığım gün öğlen bir restoranda gördüm ve canım çekti hemen 2 porsiyon yedim iştahla :) ve o güne kadar neden yememişim diye çok pişman oldum.Şimdi aradaki farkı kapatmak için neredeyse her gün soframızda yer veriyorum...Kardeşim bana doğumdan önce yediğin yemeği unutamayacaksın demişti hakikaten öyleymiş...

Faydalarınıda unutmamak gerek kısaca bahsedeyim; A,B,C vitaminleri ve birçok mineral içerir.İştah açıcıdır, anne sütünü arttırır, unutkanlığa karşı etkilidir, cilde iyi gelir...


Malzemeler:

  • 2 Adet Kereviz
  • 2 Adet Havuç
  • 1 Kuru Soğan
  • 1 Limon
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • Tuz
  • Süslemek İçin Kereviz Yaprağı yada Dereotu

Yapılışı:

  • Kerevizleri küp küp doğrayın, havuçları ortadan bölüp doğrayın.
  • Soğanı minik doğrayıp zeytinyağında kavurun, üstüne sebzeleri ekleyin karıştırın.
  • Üstlerini geçecek kadar su ekleyin, 15 dk. pişirin.
  • 1 limonun suyunu sıkın yemeğe ekleyin, tuzunuda ilave edin,
  • Son olarak kereviz yapraklarını doğrayıp ekleyin, yemeğin altını kapatın ama ılınana kadar kapağını açmayın.





NOT: Ben şeker eklemiyorum sevmiyorum ama isterseniz 1 küp şeker atabilirsiniz.
Limon suyu yerine portakal suyu kullanabilirsiniz, doğrama şeklini değiştirerek her seferinde farklı sunabilirsiniz.Google amca görselleri yardımcı olacaktır :)
Ama ben bir iki örnek vereyim; yuvarlak bir kerevizin ortasını azıcık oyup bir havucu bu oyuğa yerleştirip 1 cm kalınlığında doğrayıp pişirebilirsiniz.
Kerevizi kase şeklinde yapıp içine garnitür doldurarak pişirebilirsiniz.
Jülyen doğrayabilirsiniz...




fotoğraf alıntıdır.
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder