25 Şubat 2012 Cumartesi

Şakşuka



Sakıncalı lezzetlerden biri...Sürekli sağlıklı yemekler yapıyorum ama arada böyle kaçamaklar yapmıyor değilim :) Kahvaltıda bile kızartma tüketen toplumuz biz, aranızda sevmeyen varmı? Birde böyle soslar eklenince lezzeti artıyor...Tarifi bir çoğunuz biliyorsunuzdur ama arşivimde bulunsun istedim.

Malzemeler:

  • 1 Patlıcan
  • 1 Kabak
  • 1 Patates
  • 2 Sivri Biber
  • 2 Domates
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Kase Yoğurt
  • Sıvıyağ
  • Nane, Tuz

Yapılışı:

  • Sebzeleri soyun, biberlerin çekirdeklerini ayıklayın ve hepsini yıkayıp kurutun.
  • Tümünü küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartın.
  • Kızartmalarınız kağıt havlu üzerinde beklesin fazla yağı süzülür.
  • Domatesleri ve sarımsakları rendeleyip 1 kaşık yağ ile pişirin.Üstüne nane ekleyip karıştırın.
  • Yoğurda tuz ekleyerek çırpın.
  • Servis tabağına karışık kızartmaları koyun, üstüne yoğurt dökün.Son olarak domates sosu ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder