2 Şubat 2012 Perşembe

Kış Sebzelerini Dondurma Teknikleri




Çorbalar için beyaz lahana,kereviz, havuç, kabak rendelenip kilitli poşetlerde deep frezde saklanır.Ayrıca rende kabak mücver ve böreklerde kullanılabilir.

Kereviz soyulup dilmlendikten sonra limonla ovularak poşetlenir.

Karnıbahar hafif haşlanıp soğutulduktan sonra poşetlenir.

Ispanak yıkanıp doğrandıktan sonra poşetleyip dondurunuz.

Dolmalık biber: Çekirdekli kısımları temizleyip şapkalarını atmayın kaynar suya koyun 2-3 dk. şoklayıp çıkarın .Kuruduktan sonra yine kullanım şekline göre adet belirleyip iç içe geçirip poşetlere koyun Yapacağınızda önce iç harcı hazırlayıp sonra dolmalıkları çıkarın ve hemen içlerini doldurun .

Portakal, limon kabuğu rendelenip poşetle dondurulur ve yazın keklerde kullanılabilir.

Maydanoz yıkayıp doğranarak dondurulabilir.

Pırasa yıkanıp halka şeklinde doğranarak poşetlenir, havucu da halka şeklinde doğrayıp yanına ekleyebilirsiniz.

Pancar ve beyaz lahana şoklanarak dondurulur.

Sebzeler dışında börekler ve köftelerde buzlukta uzun süre saklanabiliyor, boş vaktiniz olduğunda börek hazırlayıp dondurun misafir geldiğinde 10 dakikada pişer.

Ayrıca bayat ekmeklerinizi küp şeklinde doğrayıp poşetle dondurun.Çıkardığınızda fırında ısıtarak çorbalarınızda kullanabilirsiniz...Yine bayat ekmekleri rondodan geçirerek dondurun, hem köftelerde hemde kızartmalarınızda galeta unu olarak kullanabilirsiniz.

Fotoğraftaki gibi poşetlerin üzerine tarih yazmanızı öneririm.

Ev ekonomisi dersimiz devam edecek :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder