4 Şubat 2012 Cumartesi

Kandil Simidi



Bir çok tarif deneyip sonunda en lezzetlisine ulaşınca tarifi yayınlamaya karar verdim.Pastanedeki kandil simitlerinden çok daha güzel, en azından yiyen herkesin yorumu böyleydi :)

Malzemeler:

  • 1 Yumurta
  • 4 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Sirke
  • 125 Gram Margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker
  • 1 Çay Kaşığı Mahlep
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Alabildiği Kadar Un
  • Üstü için: 1 Yumurta- Çörekotu- Susam

Yapılışı:

  • Un hariç tüm malzemeyi karıştırın, sonra azar azar un ekleyerek yoğurun.
  • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettiğinizde küçük parçalar koparıp şerit haline getirin ve iki ucunu birleştirerek simit şekli verin.
  • Yumurtanın sarısı ve beyazını ayrı tabaklara koyun, susam ve çörek otunu da ayrı tabaklara koyun.
  • Yaptığınız simitlerin bir kısmını önce yumurta akı sonra susama batırıp yağlanmış tepsiye dizin.
  • Kalan simitleri önce yumurta sarısı sonra çörek otuna batırın.
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk.pişirin.
  • Simitler soğumadan tepsiden almaya çalışmayın dağılabilir.



NOT: Kabartma tozunu Dr. Oetker Mahlep aromalı kullandım böylece ayrıca mahlep eklemem gerek kalmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder