10 Ocak 2012 Salı

Krem Şantili Kurabiye


Bugüne kadar yaptığım en pratik kurabiyeydi diyebilirim, misafiriniz geldiğinde çay demlenene kadar yapabileceğiniz kadar kolay ama tadından uzunca söz ettirecek kadar lezzetli...Eşim kurabiye sevmez ve yemez fakat bu kurabiyeleri çok beğenerek yedi :)

Malzemeler :

  • 2 Paket(1 kutu) Sade Krem Şanti
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Su Bardağı Ceviz (iri kırılmış)
Yapılışı :




  • Krem şantileri (toz halde) derin bir kaba koyun.Üzerine sıvıyağı ekleyin.



  • Unu eleyerek ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar yoğurun.



  • Cevizleri ekleyip, çok az daha yoğurun.



  • Hamuru buzdolabında yarım saat kadar bekletin.



  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve üzerine hafifçe bastırın.



  • Yağlı kağıt serilmiş ya da hafifçe yağlanmış tepsiye bir parmak boşluk bırakacak şekilde dizin.



  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 18-20 dk. pişirin.




  • Not: Kurabiyeler fırından ilk çıktığında yumuşak olacaktır, bu sizi yanıltmasın soğudukça sertleşecek.Soğuduktan sonra tepsiden alınız...

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder