29 Ocak 2012 Pazar

Kabak Kalye



Her hali güzel bir sebze; kabak...Dolması, zeytinyağlısı, salatası, çorbası vs..vs..mutfağımdan eksik olmaz...Yine pratik bir tarif vereceğim, işten geldiğinizde 15 dakikada hazırlayabileceğinz lezzetli ve besleyici bir yemek...Yanında sadece yoğurtla bile yenebilir ;)

Malzemeler:

  • 3 Adet Kabak
  • 2 Adet Havuç
  • 1 Su Bardağı Domates Püresi (yazın hazırlamıştım) yada 2 İri Domates (rendelenmiş)
  • 1 Kuru Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • Tuz, Kuru Nane
  • 1 Su Bardağı Su

Yapılışı:

  • Kabakları ve havuçları soyup yıkayın.Verev doğrayın.
  • Kuru soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağında pişirin.
  • Domates püresi, sebzeleri ve suyu ekleyin 10 dk. pişsin.
  • 2 diş sarımsağı ezin, kuru nane ve tuzla birlikte yemeğe ekleyip 5 dk. daha pişirin.

NOT: Dereotu seviyorsanız piştikten sonra ince doğranmış dereotu ekleyebilirsiniz.
Eğer daha doyurucu yapmak isterseniz sebzelerle birlikte 2 yemek kaşığı pirinç ekleyebilirsiniz.
Son olarak tavsiyem limon sıkarak yeyin ;)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder