25 Aralık 2011 Pazar

Patlıcan Kebabı


Hem sebzeye hem ete doyacağınız güzel bir yemek...
Evet kalorisi biraz yüksek ama bu lezzet herşeye değer bence :) Pilav ve cacık eşliğinde sunmanızı öneririm zira birbirine en çok yakışan üçlüdür kendileri...

  • Malzemeler:

  • 3 adet patlıcan (ince uzun olanlardan)
  • 1 sivri biber
  • 1 büyük domates
  • Salça

  • Köfte harcı:

  • 500 gr.dana/kuzu karışık kıyma
  • 1/4 bağ maydanoz
  • 1 orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • yarım su bardağı kadar bayat ekmek içi(ufalanmış)
  • tuz, karabiber, pulbiber
  •  
  • kızartmak için sıvı yağ


Öncelikle köfte malzemelerini yoğurun ve üzerine nemli bir bez örterek yarım saat kadar dinlendirin.

Patlıcanları alacalı soyup halka şeklinde doğrayın ve hafif kızartın.Yağını çekmesi için peçete üzerinde bekletin.

Köftelere şekil verin ve az yağlı teflon tavada hafif kızartın (patlıcanla yanyana dizileceği için boylarının aynı olmasına özen gösterelim :)

Borcam yada fırın tepsinize bir patlıcan bir köfte sırasıyla dizin üzerini domates ve biberle süsledikten sonra salçalı sos dökerek 180 derecelik fırında domateslerin üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder