26 Aralık 2011 Pazartesi

Humus



Bir Hatay'lı olarak bu tarife öncelik vermeliyim diye düşündüm ve hemen ekledim.Yapımı biraz el oyalayıcı olsa da bu lezzete değer.Davet sofralarınızda mutlaka yer vermelisiniz çok övgü alacağınıza emin olabilirsiniz ;)

Malzemeler:

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 iri diş sarımsak
  • yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz


Süslemek için:

  • 1 domates
  • salatalık turşusu (karışık turşu da olabilir)
  • maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • bir tutam pul biber
  • zeytinyağı

  • Haşlanmış nohutların kabuklarını soyup rondoya koyun ve diğer malzemeleri ekleyerek çekin, kıvamı süzme yoğurt gibi olacak.
  • Tabağa döküp üzerini kaşıkla düzeltin baharatları ve maydanozu serptikten sonra domatesle turşuyla süsleyin en son bolca zeytinyağı dökp servis edebilirsiniz.
  • Not: Humus katı olursa biraz daha limon suyu yada tahin ekleyebilirsiniz.
  • Ben humusa kimyonu çok yakıştırdığım için fazla ekliyorum siz miktarı azaltabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder